Andra veckan i juli kördes EM i 1:8 Offroad i Reims i Frankrike. Från Sverige deltog 12 förare som under en knapp vecka gjorde upp med Europas bästa förare om titeln Europamästar 2013. Redan under kvalen satte David Ronnefalk ett grymt tempo och efter att varit snabbast i tre av de fem kvalen säkrade han titeln som TQ (Top Qualifier). Tillsammans med Christoffer Svensson som också kvalat bra hade David därmed en säker plats i semifinalerna. Båda David och Christoffer körde bra i semi och Sverige blev representerat av båda dessa förare i finalen. David startade på första position och Christoffer som tolva i en final med bland andra regerande världsmästaren Robert Batlle. Den 45 minuter långa finalen blev en riktig rysare. Initialt ledde David men efter första tankningen halkade han ner några positioner. Dock klarade han hålla nerverna i schack och körde stabilt och återtog till slut ledningen. Jagande efter låg den trefaldige Europamästaren Reno Savoya som gjorde allt han kunde för att ta en fjärde seger. Sista varven var enormt spännande med Savoya tät efter men till slut var det ändå David som tog hem vinsten. Christoffer körde upp sig till en niondeplats.

Med hjälp av båda dessa prestationer samt Marcus Sandbergs som tog sig till åttondelsfinalen Mikael Pålsson som tog sig till 16 delen blev Sverige 3a i nationstävlingen efter Frankrike på 1a och UK på 2a plats.

Framgångarna slutar inte där då Mats Angseryd knep tredjeplatsen i +40 finalen.

Vi avslutar med ett rungande stort grattis till David men även till alla andra svenska deltagare för de fina prestationerna i årets EM. Flera av dessa får nu bara några dagars omladdning innan det är dags att tävla igen. Denna gång i 1:10 Offroad som avgörs direkt veckan efter och vi hoppas att vi får framgångar även i denna gren.

20130718-083354.jpg

20130718-083420.jpg

20130718-083430.jpg

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2020 Suffusion theme by Sayontan Sinha